Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Zpátky do Říma

14. 9. 2008 14:00
Rubrika: z Říma

V těchto dnech vjíždím do pomyslného druhého kola. Nechci to srovnávat se závody formule F1, který se startuje právě v tuto chvíli nedaleko v Monze. Spíš bych radši ten vavřín, o kterém píše sv. Pavel Tesalonickým.


V závěru týdne jsem dorazil autobusem do Říma. Jsem tu asi o dva týdny dříve než spolubratři, protože bych rád zapracoval na svém dluhu z letního semestru, kdy jsem nezvládl dvě zkoušky.

Prožil jsem nádherné prázdniny, o něco se podělím na blogu buď v textu nebo obrázky. Nedlouho po svatbě sestry jsem nasedl do autobusu a vyrazil jsem zpátky do Říma. Jak jsme cestovali nocí, kdy ve tmě svítil jen měsíc, padl na mě stísněný pocit o konečnosti příjemných chvil a cestě do neznáma. Nechal jsem se unášet a uvědomoval jsem si různé paralely, kdy člověk opouští to co miluje nebo je opuštěn těmi, které miluje. 
Ale druhý den, jakmile vysvitlo slunce, jakmile jsme zaparkovali na Tiburtině v Římě, když jsem přišel do naší koleje, potkal jsem sestry a spolubratry, sedl si do křesla ve svém pokoji, cítil jsem se šťastný a nic mě nechybělo. Čeho jsem se bál?

A tak si říkám, není to podobně i s tou naší cestou do Božího království?


Zobrazeno 2030×

Komentáře

Maddalena

... děkuju za krásnou a velmi sugestivní impresi. Na mě padá ten "stísněný pocit o konečnosti příjemných chvil" naopak vždycky při průjezdu Laziem zase zpátky na sever... Teď v červnu jsem byla u vás v Nepomucenu a chtěla jsem ještě dojet na podzim, ale asi nedojedu, tak mám stesk.
Myslím na vás na všechny, ať s Božím pomocí dobře dojdete do cíle toho "druhého kola" a celé vaší cesty. A taky Ti držím palce na ty zkoušky :-).
+ L.M.

Juris

V Monze vyhrál překvapivě Vettel. My máme ten výsledek ještě před sebou.
To Maddalena: Díky moc za podporu. A příště se k nám hlas, abych Tě nezasklil, to se mi stává často. Taky ať se Ti daří i v Tvém závodě.

Majjinka

Ahoj Jurisi, přeju Ti, ať je start do toho tvého "druhého kola" požehnaný! zdravím tě M. jo, mimochodem, víš, jaks mi kdysi vyprávěl o té žarošické pouti? Tak jsem ji tento víkend navštívila a bylo tam moc krásně...tak si užij italské babí léto:o)))

Juris

Ahoj Majáku, díky za přání. Babí léto se sice trochu kaboní, ale určitě bude, s tím počítám. Jsem rád že se Ti v Žarošicích líbolo, my tam chodíme každý rok na farní pouť, dal jsem do fotogalerie pár fotek, tak se můžeš mrknout. A užívej si babí zimy u nás doma, pro jistotu si připrav lyže. :-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio