Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Moje přání

22. 12. 2009 14:10
Rubrika: z Říma

Každé pronesené slovo je někdy těžký boj, jindy z nás běží jejich proud jako řeka. Chtěl bych napsat jen pár slov.


Vrátil jsem se na svátky z Říma a při návštěvě Brna jsem tam zůstal dýl, protože jsem potřeboval koupit boty. A když jsem je koupil, zjistil jsem, že mi zhruba hodinu nic nejede a najednou jsem měl čas, který obvykle nemám. Zastavil jsem se na „Zelňáku“ a naslouchal jsem pěkným písním folkové skupiny, zapamatoval jsem si jen název písně „Cesty“.

 

Lidé v těchto dnech, podobně jako já, stále spěchají, jejich cesty vedou často bezmyšlenkovitě sem a tam, ale teď jsem stál zde, poslouchal melodický zpěv a jemnost nástrojů, navzdory tuhému mrazu. Opustil jsem svoje starosti, a užíval si pokoje, které přinášejí nastávající svátky narození Krista. A i potom, co dohráli a já jsem pokračoval okolo stánků s nádherným ručně vyrobeným zbožím a pak, když jsem stál u dřevěného betléma, cítil jsem radost a pokoj. V mysli mi procházel uplynulý den a děkoval jsem Pánu za vše, co jsem mohl prožít. Jak si nás vede, formuje, očišťuje. Každá událost, radostná i smutná, má svoje místo a význam, který objevíme (a někdy také ne) až časem.

Tedy, asi na co mysleli králové z východu (mudrci), když tito urození a bohatí pánové najdou v cíli svého putování chudé bezbranné dítě, jehož matka a pěstoun neměli žádnou moc svého postavení, aby alespoň svému narozenému dítěti mohli zajistit lepší podmínky pro život. Král a stáj. Bohatství a chudoba.

 

Přál bych všem čtenářům, aby se ve svém životě naučili vnímat znamení doby, co nám Pán skrze lidi okolo, skrze různé situace, zvláštnosti, jak ty radostné, tak ty bolestné a na první pohled neřešitelné, chce říci. A nebát se věřit Hospodinu, svému Pánu, že ví co a proč.

A toto přeji Vám i sobě, abychom se to tak snažili v těchto dnech prožívat.

 

Nabízím link na přáníčko, které se dá vystřihnout, včetně vyříznutí hvězdy, a po zahnutí rohů stojí na stole jako malý betlémek.

Zobrazeno 1848×

Komentáře

Meruňka

Děkuju Ti za vánoční přání i podnětné zamyšlení. I já Ti přeju požehnané Vánoce. <br />
<a href="http://merunka.signaly.cz/0912/vanocni-prani-2" target="_blank">http://merunka.signaly.cz/0912/vanocni-prani-2</a>

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio