Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Trapas v autě

29. 3. 2011 21:48

Občas se člověku stane, že se mu něco nevydaří, jak by chtěl. A někdy to vyloženě zamrzí, mužské ego je narušeno. A přitom to jsou takové kraviny.


Toto mě vyvstanulo na mysl, když jsem ve svém Lízátku opustil hlavní silnici a zabočil na parkoviště ke klášteru. Věděl jsem, že tam nemají odpadkáče a tak jsem chtěl tu žvýkačku, kterou jsem si vzal, abych nějakou řádovku neomráčil svěžím dechem, hodit do odpaďáku v autě. Před klášterem stála taková mladá, velmi sympatická žena, spíš slečna. A jak jsem měl ruku přes ruku s tou žvýkačkou, a zároveň jsem se snažil, abych vypadal důstojně a profesionálně, najel jsem na obrubník a auto vyskočilo. Nejprve předek, pak i zadní kolo.

No, krve by se ve mně nedořezal, asi jsem byl červený jak rak, jak jsem se styděl za svoje řidičské umění. Pot se rozlil po obličeji. Rychle jsem na to šlápl, abych zmizel vzadu na parkovišti.

Když jsem vypl motor, musel jsem se zasmát sám sobě, jak jsem ješitnej a pyšnej na sebe, jak mi vadí takové úsměvné epizodky, takové přehmaty a chybičky. Jako jáhen nemám potřebu balit ženy, ale stejně jsem se před ní styděl. Holt, patřím mezi chlapy a takové trapasy jsou pro nás řezem do živého. Teď se tomu směji a říkám si, že té pokory není nikdy dost.

PS: Když o tom přemýšlím, styděl bych se i kdyby tam byl chlap. Možná, že kdyby to byla stará babka, tak bych to cítil jako menší trapas. :D

 

Zobrazeno 7988×

Komentáře

Podiven

Nejhorší řidičské trapasy zažívám já - ačkoli nemám řidičák - totiž ve snech. Často se řítím po poli, po dálnici nebo někam do lesa, ale protože jsem malé dítě, nedosáhnu na pedály, a když dosáhnu, tak zase nevidím na cestu a jedu poslepu; někdy mi v autě chybí podlaha a já šlapu nohama po silnici (za mnou se tvoří kolona), nebo sedím sám v rozjetém autě na zadním sedadle a musím přelézt dopředu k volantu, zatímco auto se řítí přes pole a meze atp. :-) Jednou jsem vezl kolegy z práce křivolakými uličkami a po schodištích opilý a řídil jsem takovým způsobem, že se za mne potom v hospodě styděli a sedli si k jinému stolu. Ještě, že to byl jen sen :-)

Zobrazit 23 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio