Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Nezapomínej na svoje děti toulavý

19. 5. 2011 22:32

Přijeli jsme s farářem do naší filiálky a před mší svatou jsme slavili krátkou májovou pobožnost. Myslel jsem si svý o mnohých věcech a na to, co kněz čte jsem se soustředil pramálo. Jen jsem tak klečel vedle a pak jsem mimoděk zvedl oči a podíval jsem se soše Panny Marie do tváře.

 


 

Přiznám se bez mučení, že hůř vidím do dálky, ale zdálo se mi, že se na mě Panna Maria usmála. Klečel jsem tak pod ní a její hlava směřovala přímo ke mně. A ona se smála. Sklopil jsem zraky a říkal jsem si, že mám vidiny a že jsem blázen. Po chvíli jsem neodolal a podíval se jí znovu do tváře a světe div se, ona se stále usmívala.

Najednou jsem opustil prostor kostela a monotónní rytmus zbožných slov a přenesl jsem se do myšlenek, které se točily okolo vtíravého textu písně „Maria nezapomínej“ od scholy Marianky. Tuto písničku rád poslouchám v autě, když se vracím z dalekých cest sám nocí a už jsem nedaleko své farnosti. „Nezapomínej na soje děti toulavý,“ opakuje se refrén a já si uvědomuju, že si připadám jako to zatoulaný děcko, nebo ovečka, která se vrací zpátky domů a touží být opět mezi svýma.

Dojatý jsem klečel pod sochou. Maria miluje miluje hříšníky a tuláky. I mě.

 

Zobrazeno 5165×

Komentáře

Juris

Svet je malej. CD jsem dostal od kamarádů, ale o nějakých "Mariankách" jsem nikdy neslyšel, až po nějakém čase jsem chytil stopu v Kroměříži u křížovek, spíš jen náhodně. Takže všem Mariankám díky a ať to není jen o pěkné hudbě.
PS: Jakmile jsem napsal článek, uvědomil jsem si, že se od té doby více dívám Panně Marii do tváře.

Petra Petulla Urbanová

Krásná píseň (i ostatní :) ) Marianky, fandím ! :)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio