Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Podělit se o radost

26. 5. 2011 21:11

Čas je vzácný a neúprosný. Před devíti lety jsem přijal výzvu, abych šel cestou k přijetí svátosti kněžství, zdálo se mi to tak daleko. Po dvou letech (po dokončení fakulty architektury - 2004) mě otec biskup přijal mezi kandidáty do semináře. A dnes? Zdá se to být tak blízko. Zbývají týdny, dny, hodiny...

 

(Zza obrázek vděčím spolupráci s Lídou Mackovou (Kadlecovou). Před jáhenským svěcením byl vidět jáhen přisluhující u oltáře a teď na kněžské svěcení se akcent obrátil na postavu kněze. A ten kříž vpravo tam není náhodně.)


A tak bych rád všechny, kteří by měli zájem, pozval na své kněžské svěcení, dá-li Pán. Bude v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně v sobotu 25. června od 9:00. Jsme dva kandidáti svěcení, ten druhý je Petr Balát z Čejkovic, tohoto času jáhen na Petrově.

A také mám druhou nabídku, rád bych 6. července od 15:00 slavil svoji první veřejnou (primiční) mši svatou ve svém rodišti v Újezdě u Brna. Plánujeme ji prožít venku, na místě bývalého hřbitova, dnes pěkného parku. Věříme že Pán nám dá příhodné počasí, aby to vyšlo. Po Eucharistické slavnosti chci pozvat všechny přítomné do prostoru oratoře, kde bude pro všechny občerstvení a možnost se setkat se spoustou dobrých lidí. Bude tam hrát cimbálovka Grajcar a večer kapely Šatlava, Kapriola a Devět Životů.

V životě to tak chodí, že člověk by toho chtěl prožít a mít více, než je reálné. A tak berte tuto pozvánku i jako možnost se spojit duchovně a věnovat nám všem, kteří letos máme prožít svoje jáhenské nebo kněžské svěcení, svou vzpomínku a modlitbu. Za všechny spolubratry Pán Bůh oplať.

A kdo by se chtěl dozvědět více, nabízím odkazy:

web okolo svěcení a primice

FB – kněžské svěcení v Brně

FB – primice v Újezdě u Brna

 

Zobrazeno 5946×

Komentáře

Gratia

máš to moc pěkné, už sem se s oznámením setkala a rozplývala se nad ním, tak to musím říct i přímo tobě-že je úžasné!

MrBean

Krásný a výmluvný obrázek!! Říká se, že kněžství je dar. Takže bych Ti rád popřál, aby jsi z toho dárku měl stále větší a vytrvalou radost!!:-) Bůh lásky a pokoje ať Tě neustále vede a naplňuje milostmi+

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio