Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Life is too short

21. 10. 2015 23:25

   Byl jsem s přáteli na kole, udělat malou vyjížďku do přírody. Tyto chvíle jsou pro mě vzácné, protože sám od sebe se neumím vyhecovat, abych udělal něco pro zdraví. A jak jsme jeli skrz malou vesničku, vzpomněl jsem si na jednu rodinu, do které jsem chodil, když jsem zde sloužil. Nechtěl jsem nechat čekat přátele, ale ten pocit, že je potřeba se zastavit, byl až příliš silný.


    Nebylo to dávno, co jsem zde byl na poslední návštěvě, asi 2 měsíce zpět. Vstoupil jsem jim do života zejména tím, že mohli po desetiletích na stará kolena zplatnit svoje civilní manželství před Bohem. Ženich měl 90 a nevěsta 87 let. Věděl jsem z posledního setkání, že Jiřina je v nemocnici a Petr zůstal sám na baráku.

   Petr mi přišel otevřít a plakal, bylo to několik dní, co Jiřina zemřela. Seděli jsme spolu v kuchyni, držel jsem ho za ruku a naslouchal jsem mu. Bojím se samoty, život je tak krátký. Tyto slova pronášel člověk, kterému bylo devadesát dva. Byl jsem bezradný a tak jsem jen seděl a mlčel. Společně jsme se modlili. A mě napadalo, kdy se tu zase objevím? Potkám tu Petra nebo budou poprvé zamčeny dveře?

   A pak jsem jel domů autem a poslouchal svou oblíbenou kapelu Scorpions a jedna z písní mě začala rezonovat v uších: Life is too short (Život je tak krátký). Všechno mi zapadalo do souvislostí. Life is too short. Víme to, ale stejně si to nechceme připustit a změnit tu spoustu povrchních a zbytečných věcí, které nás tak vyčerpávají a berou vzácný čas a sílu žít.

   Fascinuje mě vědomí, že mě Bůh stvořil tady a teď, na krátký čas. A dal mi svobodu, abych s tím co mám, naložil, jak chci já. Kdybych ale jen tušil, kolik toho mám před sebou, abych mohl udělat nějakou kalkulaci. Na mnoha lidech okolo sebe vidím, jak je ten život neuvěřitelně krátký a křehký, ale i bolavý či krásný. A s tímto vědomím se spousta plánů a tužeb stává relativními.

Zobrazeno 1673×

Komentáře

kacarovi3

Jiří,kdybys věděl,jak je to nesnadné,žít plně a v lásce.Pokouším se o to a dobrá rada nad zlato.

langer-hans

krásně napsané...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio