Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Nebýt slepý

25. 12. 2016 23:53

   Každý rok znova, ale pokaždý jinak. Letos mě závěr adventu přišel ještě hektičtější než předchozí roky. Například vánoční přání jsem začal vyrábět až po narození Ježíše, což se mi ještě myslím nestalo. Ale rád bych se krátce zamyslel nad něčím podstatnějším, co mě zaujalo.


    Nebýt slepý a všimnout si toho co se děje okolo. Možná že někdo namítne, že ta hvězda nad Betlémem byla mega peckou a nebylo možný ji přehlídnout. OK, nebylo možný ji přehlédnout, ale vidět a něco s tím udělat to už je docela rozdíl.

   A tak bych nám všem přál, abychom se uměli dívat okolo sebe, ale taky abychom se tím co vidíme, nechali inspirovat, proměňovat, nebáli se něco obětovat.

   Ať nás žádná hvězda nebo hvězdička nenechá v klidu, ale přemýšlejme o ní, proč tu je a kam nás může posunout. Přeji vám požehnané cesty za hvězdou.

Zobrazeno 2113×

Komentáře

kacarovi3

Nebýt slepý:Vidíme a přece nám mnohé uniká.Žil jsem s lidmi,kteří se nedokázali vymanit z negace a dávali ji pocítit druhým.Vzal jsem svůj život do svých rukou a odstěhoval se ke své nevidomé sestře.Mnohé jsem si dřív uvědomil ale nynější zkušenost je o to cennější,že jsem v kontaktu se slepým člověkem,který má opravdu vřelý vztah s Bohem.Vnímá svět i lidi jinak a raduje se nad každým novým dnem.(Vnímá světlo a tmu.) Přemýšlí a studuje to,co jíme,hledá inspiraci i zkušenosti.Vše je pro něj pomalé a složité,než mu ozvučený noubuk vše vypočítá a přečte.Přes to v ní cítím mnohem větší chtění i pracovitost,než u zdravých lidí.I když nevidí,dokáže mnohem víc, než ty, co proplouvají životem s nezájmem.Přitom má plný důchod-své jisté živobytí.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio