Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Odvalit kámen

8. 4. 2012 22:02

Chtěl jsem rozeslat emailem velikonoční poštu, ale nějak nevyzbyl čas, mnoho adres (Seznam má omezený počet odeslaných zpráv na hodinu) a z nich už mnohé nefungují.

Na tento blog chodí moji přátelé, pak pár z těch, kteří hledají povzbuzení a občas nějaký náhodný proklikávač. A tak chci všem těmto virtuálním návštěvám popřát požehnané svátky.


Když jsem někdy koncem ledna přemýšlel, jaké zvolím velikonoční přání (už asi 10 let vyrábím rozličná přání na Velikonoce i Vánoce), napadla mě myšlenka s odvaleným kamenem. Otevřít svoje srdce, odstranit z něj kámen, který v nás tak často dusí a zakrývá to co se uvnitř rozkládá, naše špatnosti a hříchy. Podobně jako se v hrobě rozpadají mrtvá těla.

Jako Ježíš vstal z mrtných, opustil hrob, tak podobným příměrem nechat očistit svoje sdrce, své nitro. Sami to nezvládneme, a tak je potřeba prosit Boha o pomoc,  využít povzbuzení, které čerpáme z těchto svátků, kdy se za nás obětoval. Proto na obrázku vidíme pohled ven z hrobu, vlevo složené pohřební plátno a venku odvalený kámen nás vybízí, abychom vyšli ven. Jít za Ježíšem do Galeileje.

A protože se k tomuto přání můžou dostat také někteří, kdo v Boha nebo spasitelnou moc Kristova kříže a jeho zmrtvýchvstání nevěří, tak jim přeji, aby podobně jako přichází jaro a znovu pučí život, dali i oni šanci svému životu a tím, že odstraní své špatné jednání, podobně jako se odstraňuje ten kámen z hrobu.

Tak tedy přeji všem návštěvníkům krásné a požehnané Velikonoční svátky.

Zobrazeno 2263×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio