Jurisovy postřehy, zápisky, zajímavosti

Přání požehnaných svátků

17. 12. 2014 16:03

   Již se stalo zvykem, že svoje přání neposílám emailem (omezení hromadné korespondence a jiné komplikace), ale zveřejňuji jej na svůj blog. Na jednu stranu je to poněkud neosobní, na druhou stranu, mnoho přátel nebo příznivců sem občas zavítá, nebo se nějak prokliká skrze džungli nabídek. 


   Boží přátelé, přeji vám požehnané svátky. Často (několikrát do měsíce) mám mši svatou za své dobrodince, duchovní a hmotné. Taky i za ty, kteří potřebují Boží požehnání do různých těžkostí, takže se dá řici, že nějakým způsobem jste tam zahrnuti všichni. 
   Vám všem, kteří jste zahlédli hvězdu, přeji radost a pokoj, protože máte cíl. Víte totiž, kam jít.

   Chtěl jsem, aby to šlo vidět i na tom přání, obě skupiny ukazují k narozenému Ježíši, nad kterým se vznáší hvězda. Jednak je to skupina pastýřů, tedy těch kteří byli Židé a Mesiáše očekávali. A pak je to skupina moudrých lidí, kteří nějakým způsobem tušili nebo přímo věděli, že se má něco stát a nebáli zvednou svoje zadky a vyrazit na dlouhou a nejistou cestu.
   Tyto dvě skupiny chci oslovit svým přáním. Jednak ty, kteří byli pokřtěni, v Boha věří a přicházejí se mu poklonit, protože je k tomu vede jejich víra. A pak ty, kteří občas někde vidí něco, co si rozumem nedokáří vysvětlit a poctivě hledají podle hlasu svého svědomí. A možná právě tato hvězda, kterou vidí, je vede přímo za Pánem. 
   Každý z nás, podle svých možností, mu něco neseme, možná jen sebe samotné. A tak chci povzbudit vás i sebe, abychom se našemu králi dávali k dispozici, pro cokoliv, co od nás bude žádat.

   Přeji vám požehnané svátky a velikou radost, neboť jste spatřili hvězdu.

 

Zobrazeno 1956×

Komentáře

kacarovi3

Jiří,děkuji za přání i za zamyšlení nad hvězdou,vírou a cestou ke spasiteli,o touze se mu poklonit.Je to společné pro všechny lidi tu.A také,rádi zavítáme na tvůj blog.Vždy tam najdeme milé povzbuzení,krásné zážitky i moudré myšlenky.Díky za tvou snahu,jsi vzácný člověk.Pavel.PS:Také přeji hluboko procítěné Vánoce a mnoho krásných chvil se všemi lidmi kolem tebe.

vildatom

Mockrát děkuji Otče. I vám přeji požehnané Vánoce s Kristem v srdci a šťastný nový rok. :-) Teď jsem vás objevil a budu na vaše blogy chodit častěji. :-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio